Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde på ung flicka och smet

I dag på förmiddagen hölls rättegången mot den man som för tre år sedan kraftigt berusad körde på en flicka i Lillhärdal och sedan smet från platsen.

Annons

Den 26-årige man som misstänks för brottet kommer inte från Sverige utan besökte Härjedalen sommaren 2006 för att arbeta. Enligt mannens berättelse så hade han måndagen den 17 juli druckit så stora mängder alkohol att han nästan inte kommer ihåg vad som hände.

Men vittnen har berättat att mannen vinglat fram med en bil genom Lillhärdal samhälle i en hög hastighet. Ett vittne berättar att han for fram i cirka 100 kilometer i timmen trots att hastighetsbegränsningen var 50 kilometer i timmen. Vittnet berättar också att den berusade föraren var nära att köra på en pojke.

Strax efter att vittnet observerat den vårdslösa körningen så tappade den berusade mannen kontrollen över sitt fordon och körde upp på en cykelbana. Där körde han på en cyklande flicka och smet sedan från platsen.

Mannen har tills för en liten tid sedan inte gått att få tag på trots att han åtalats för såväl smitning som olovlig körning och rattfylleribrott. När han för en kort tid sedan påträffades i Sverige så fick han veta vad han var misstänkt för och i dag hölls alltså rättegången.

Mannen erkände sig skyldig till de brott som åklagaren lade fram. Men eftersom smitningen och den olovliga körningen är preskriberade brott så fick åklagaren nöja sig med att yrka på 14 dagars fängelse för grovt rattfylleri. Domen mot mannen väntas komma på fredag.

Annons