Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julskyltning och skivsläpp

/
  • Åke Henriksson och Mats Elfqvist ser fram emot skivsläppet på söndag. – Nu har vi gjort det vi tycker är roligt, så får vi se vad folk tycker, säger grabbarna som hoppas att de 1000 pressade skivorna går åt.

Idag släpps den i Sveg - King Edwards första cd-skiva. – Vi har hållit på och spelat så länge. Nu är det äntligen dags att släppa en skiva, säger Mats Elfqvist.

Annons

I samband med julskyltningen i Sveg på söndag, passar King Edwards på att både spela och släppa sin första skiva Vågar du att älska?

Åke Henriksson, Mats Elfqvist och Håkan Rydén var med och startade dansbandet 1993. Thord Forslund började spela med bandet 2008.

Alla bandmedlemmar är erfarna musiker som var och en livnärt sig heltid på musiken i perioder. Intresset väcktes redan i mellanstadiet då de började sina karriärer. Senare har de spelat i band som Kikki Danielssons orkester, Pippis orkester som senare blev Hedez, Cattings och Amadeus.

Bland favoriterna finns låtar ända från 50-talet och fram till i dag, blandat med egna låtar.

Skivan innehåller tolv låtar, åtta av dessa har Mats och Åke skrivit själv. Och som det brukar inom dansband, handlar de flesta av texterna om kärlek. Men två av låtarna - En härlig dag och Att drömma sig bort - handlar om motorcykelåkning.

– Jag brukar få en melodislinga i huvudet, sen gäller det att hitta en text som passar till, det är det svåra, säger Åke Henriksson.

– Man är så självkritisk, man vill ju att det ska vara en story i texten. Men det viktigaste är att man kan dansa till det, säger Mats Elfqvist.

King Edwards har inte så mycket pålägg på skivan, utan det ska låta på skivan som det gör ute på dansbanan.

– Det här har bara varit ett hobbyband, men det vore kul att kunna lyfta det ett litet snäpp, säger killarna.

 

 

 

Mer läsning

Annons