Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigde Lofsdalens nya lyxboende

/
  • Britt Bohlin klipper bandet och hoppas att utvecklingen inom turismen fortsätter i länet. Foto: Håkan Degselius
  • Britt Bohlin, Björn Storsven, Anders Ellefsen, Odd Mörk och turistbasen i byn Katarina Lidberg är nöjda efter invigningen.80-talet bybor passade på att besöka invigningen.
  • Stugorna med 100-talet bäddar har fasats in i landskapet på bästa sätt.

Investeringsviljan är hög i Lofsdalen. Under onsdagen invigdes Lofsdalen Panorama med 100 bäddar av högsta kvalitet.
– Det är viktigt att det sker en utveckling inom vår basnäring turismen, menade landshövdingen Britt Bohlin samtidigt som hon klippte bandet.

Annons

Alla pratar om den dåliga konjunkturen. Men i Lofsdalen är viljan att investera inom turismen fortfarande hög. Sedan tidigare har man 6000 bäddar i området varav hälften är kommersiella.

Nu har man begåvats med ytterligare bäddar uppe på 850 meters höjd över havet, nära till skidspår, skoterspår och nedfarter för de som behagar att åka utförsåkning.

Bakom Lofsdalen Panorama ligger två norrmän, Anders Ellefsen och Odd Mörk, och byggandet har gått i rekordfart och under invigningen fanns det inga spår från att det för bara någon vecka sedan var en byggarbetsplats, vilket imponerade på byborna som letat sig upp till invigningen.

– Vi är intensiva och inget kommer gratis i den här världen, sa Anders Ellefsen som satte spaden i backen för bara ett drygt år sedan.

Det är en stor investering men efter tuffa inköpsrundor så har kalaset blivit klart billigare än många liknade byggnader runt om i vårt land.

– Det är gott och väl under 30 miljoner kronor som det har kostat, fortsatte Ellefsen somv även fått sju miljoner i bidrag från olika ämbetsverk.

En bidragande orsak till att man byggde i Lofsdalen var att deras vän Björn Storsven talat sig lyriska över området. Sedan tidigare har Odd Mörk färdigställt Fjällripan vid Lofssjön, även det en anläggning utöver det vanliga.

– Vi hoppas att de ska kunna komplettera varandra, sa Odd Mörk.

Två gamla norska skidess, Tomas Alsgaard och Björn Dählie hade tidigare ett finger med i spelet när planerna till anläggningarna drogs igång. Båda är nu borta från projektet.

Annons