Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget staketbyggenär grannen klagade

Härjedalens kommun får bakläxa av länsstyrelsen när det gäller ett bygglov för uppförande av ett 1,8 meter högt staket i centrala Sveg.

Annons

Ett närmare två meter högt staket upprör känslorna i Sveg.

I oktober månad gav miljö- och byggnämnden i Härjedalen bygglov för uppförande av staket runt den sökandes tomt.

Ett beslut som nu är upphävt av länsstyrelsen efter att grannen överklagat.

Grannen som ansåg att planket kom för nära köksfönstret och att detta gjorde att grannen inte kunde bo kvar i fastigheten eftersom hon lider av cellskräck. Grannen ansåg också att planket skulle medföra att omgivningen skulle bli trist och tråkig, till följd att fastigheten skulle falla i värde.

Den sökande yttrar sig och anser att övriga grannar är positiva till uppförandet av planket då det uppförs som bostadsanpassning för en handikappad son.

Länsstyrelsen har prövat ärendet utifrån plan- och bygglagen

De anser att kommunen tagit hänsyn till framförda synpunkter och trafiksäkerheten. Man har även gjort en bedömning av olägenheterna för grannarna samt att man handlagt ärendet som ett ärende som rör mindre avvikelser. Men beslutet ogiltigförklaras eftersom det inte framgår vilket underlag och vilka bestämmelser man haft för att ta beslutet.

”Med hänsyn till att erforderligt underlag saknas i ärendet och att kommunen inte gjort de bedömningar som enligt lag måste göras samt att beslutsmotivering saknas skall kommunens beslut upphävas och ärendet visas åter till kommunen för förnyad handläggning” skriver länsstyrelsen i sitt beslut.

Annons