Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen påsk utan vernissage i Vemdalen

/
  • Leif Korsman från Sveg jobbar som konstnär på heltid sedan 1990 och har haft stora framgångar.   Foto: Leif Eriksson
  • Leif Korsman och Bertil Lindgren ställer ut närmare 100 tavlor  i Vemdalen under helgen.
  • En av de tavlor som förre hotelldirektören Bertil Lindgren ställer ut.

Ingen påskhelg utan konstutställning i Vemdalen. På skärtorsdagen var det dags igen för vernissage på årets utställning i GT-lokalen. Det är svegskonstnären Leif Korsman och Bertil Lindgren från Vemdalsskalet som ställer ut tillsammans närmare 100 tavlor hela påskhelgen.

Annons

– Även Ingrid Fladvad brukar vara med, men hon kunde inte ställa upp den här gången, berättade Leif Korsman. Och Bertil och jag känner saknad efter henne.

Korsman har jobbat som konstnär på heltid sedan 1990 och det har varit en bra utveckling, berättar han.

– Jag brukar ha fyra-fem utställningar varje år och kommer nog att fortsätta med det här jobbet också efter 2010, då jag blir pensionär.

Leif Korsman berättar att påskutställningarna i Vemdalen brukar dra mycket folk, både ortsbor och turister. Men så är det ju också väldigt mycket turister i området under påskhelgen.

– Vi har tidigare år fått sälja en hel del tavlor och det är alltid trevligt att komma till Vemdalen och visa upp sina alster, sa Korsman.

Bertil Lindgren är ju mest känd som en av turistnäringens banbrytare i Härjedalen, men han är utan tvekan också en duktig konstnär.

78-åringen berättade att han faktiskt har en målarskola i botten och sedan han lämnade arbetet inom turistnäringen har det blivit mer tid över för konstnärsskapet.

– Det är jättekul att måla och mest tycker jag om att gestalta tokiga gubbar och skidåkare.

Lindgren målar när andan faller på och det brukar den göra ganska ofta.

– Trevligt att kunna ställa ut här i Vemdalen, sa Bertil Lindgren.

Det är utan tvekan en mycket sevärd utställning som Korsman och Lindgren bjuder på. En utställning som är väl värd ett besök efter åken i skidbacken.

Mer läsning

Annons