Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottshippa – klassisk skrattfest som hölls i Lillhärdal

/
  • Fyra tappra män bjöd på skratt under trettondagsaftonen.Sune Eggen, Bjarne Eggen, Jan Karlsson och Britt Göran Eliasson.Foto: Håkan Degselius
  • Laila Eggen, Pia Jäderberg och Elisabet Theodorsson trivdes liksom alla andra.Foto: Håkan Degselius
  • Johannes och David Larsson representerade fotbollslaget under kvällen och de skötte sig bra.Foto: Håkan Degselius
  • Jan Karlsson och Bjarne Eggen förbereder sig inför ett nummer.Foto: Håkan Degselius

Köldknäpp utomhus och skrattfest på Folkets Hus. Det är som vanligt när Lillhärdals IF arrangerar sin idrotts-hippa.

Annons

Traditioner är till för att hållas. För det första ska det vara kallt under trettonhelgen och sedan arrangerar Lillhärdals IF sin egen idrotts-hippa, ett arrangemang som hållits vid liv sedan början av 1920-talet.

Och trots den 30-gradiga kylan hade runt 150 bybor och till och med någon svegare kommit till tillställningen som bjöd på många både höga och mycket låga skratt av den fyra man starka revyensemblen som verkligen har rutin bakom sig.

Bjarne Eggen är den mest rutinerade med 35 år i rad som teaterapa.

– Gunnar Sträng var min första replik, berättar Bjarne Eggen som med ljus och lykta försöker få in lite yngre i besättningen, men det är svårt.

– Det är väl ingen som kan, skrattar Bjarne innan han drar på sig en ny mundering inför nästa programpunkt i showen.

Yngst i sällskapet är Jan Karlsson som för 16 år sedan hakade på när det saknades lite folk.

– Jag drog någon dåligt vits och sedan dess har man fått vara kvar, säger Ulf som inte på något sätt ångrar att han hängde med sina rutinerade kollegor.

För det är trivsamt under tiden som man tar fram nummer till revyn från lokaltidningar och byskvallret, ett jobb som påbörjas i december och avslutas minuterna innan man går in på scen.

– Vi försöker hitta det som är lokalt och har anknytning till det som har hänt under året, säger revypappan B-G Eliasson som vanligt hade han svar på tal när Storschwegaren besökte revyn.

Och visst har det hänt mycket under året med både vindkraftprojekt, sophämtning, vargjakt och mycket annat smått och gott. Kvällen clou är utan tvekan där man går genom hela alfabetet från A till Ö.

Och har man utmärkt sig på något sätt så är det lätt att man får sig ett slagkraftigt rim inför en skrattande publik.

– Visst har det hänt att folk tagit illa vid sig men det är ju mest på skoj, säger B-G innan han drar på sig sin egenhändigt tillverkade stringtrosa av modell större.

Annons