Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida tog en övertygande seger i årets Pilgrimslopp

/
  • Tusentals personer besökte påskmarknaden i Lofsdalen där köpviljan var mycket stor.
  • Här skär Ida Ingemarsdotter, Åsarna, mållinjen som segrarinna i Pilgrimsloppets damklass. Petter Myhlback från Karlslund tog sin första seger i Pilgrimsloppet.  Foto: Leif ErikssonTrafiken i Lofsdalens bykärna påminde på långfredagen om en storstads. Foto: Leif Eriksson

Det vankades både skidtävling, Pilgrimsloppet, och påskmarknad i Lofsdalen på långfredagen med tusentals personer på plats. Pilgrimsloppet i klassisk stil mellan Högvålen och Lofsdalen, cirka 30 km, blev i herrklassen en tuff fight mellan Petter Myhlback, Karlslund och Niklas Jonasson, Sveg.

Annons

De följdes åt nästan hela loppet och det var först i slutskedet som Myhlback kunde gå ifrån och ta sin första seger i Pilgrimsloppet.

– Riktigt tungfört i dag, menade segerherren och det var jättekul att få vinna Pilgrimsloppet.

Tvåan Niklas Jonasson var också nöjd med sin insats. Han fick släppa Myhlback i de sista uppförsbackarna. I damklassen vann femman i VM-sprinten, svegstjejen Ida Ingemarsdotter, tävlande för Åsarna, för tredje gången.

– Jag har vunnit alla gånger jag ställt upp i Pilgrimsloppet, sa Ida, som har gjort många starka lopp även i distanstävlingar den senaste tiden. Hon blir alltså bredare och bredare inom längdåkningen.

Segern på långfredagen var mycket övertygande.

Trafiken i Lofsdalen påminde på långfredagen om en storstad och inte att undra på med tanke på att tusentals människor var på plats.

Påskmarknaden lockade både härjedalingar och turister i mycket stor omfattning och här kunde man inhandla allt från renskinn till vackra smycken.

Mer läsning

Annons