Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ica-handlaren från Brunflo har blivit vd för Rimi-kedjan i Litauen

Brunflosonen Tony Holmberg har blivit vd för Rimi i Litauen. LT ringer upp och hör hur han hamnat där.

Annons
Småbarnsåren tillbringade han i Karlsund och skolåren i Haga utanför Brunflo. Nu har han blivit utsedd till vd för Rimi i Litauen. Fastän han bara är 36 år så har han drygt 20 år inom Ica-koncernen bakom sig.
– Jag började jobba på Ica-träffen i Brunflo med Lars Ocklind för många år sedan. Efter det så startade vi Matpiraten tillsammans, säger Tony Holmberg.
Sedan flyttade han till Stockholm och karriären har rullat på, senaste posterna var som verksamhetsutvecklare och it-chef för hela koncernen. Då fick han chansen att stifta närmare bekantskap med Estland, Lettland och Litauen.
Tony Holmberg har haft som karriärmål att nå vd posten och nu är det alltså uppnått. Just nu veckopendlar han från Stockholm, men när höstterminen tar slut flyttar familjen med till Vilnius.
Hur är det i Litauen då?
– Litauen är ett fint land med vackert landskap och välbevarad kultur. Nästa år är huvudstaden Vilnius Europas kulturhuvudstad så den kan vara värd ett besök.
– Här finns också väldigt vackra stränder.
Litauen är det största av de baltiska länderna med tre och en halv miljon invånare.
– Det känns jättespännande att få visa framfötterna och jobba i ett tillväxtland. Här är vi utmanaren som har funnits i sex, sju år på marknaden och vi får konkurrera på ett helt annat sätt än i Sverige. Det ska bli kul, helt enkelt.

Mer läsning

Annons