Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade spränga kommunhuset

I går hotade en kvinna att spränga sig själv och kommunhuset i Sveg.

Annons

Hennes bil var fylld med två stora gasoltuber, många flaskor med tändvätska och annat material som är lätt att antända.

Kvinnan skulle vid 14-tiden på onsdagen spränga kommunhuset och därmed även sig själv och bilen.

– Bakgrunden till den spektakulära händelsen är hennes avoghet mot kommunen. Vi har under årens lopp fått många anmälningar från henne riktad mot kommunen, säger Torgny Svensson vid Svegspolisen.

Det hela började på onsdagen med att kvinnan ringde upp polisens larmcentral och berättade att hon skulle ta sitt liv och många fler när hon skulle spränga Medborgarhuset. Hon skulle köra bilen in i byggnaden.

Via larmcentralen var snabbt en polispatrull på plats vid Medborgarhuset och man blockerade vägen in mot kommunhuset med polisbilen.

– Hon gjorde försök att tränga sig förbi, men det lyckades inte. Då kunde polismännen se att hon hällde tändvätska på sig själv inne i bilen. Samtidigt rökte hon en cigarrett och låste bildörrarna inifrån.

Det här var mycket nära Medborgarhuset, bara cirka tio meter, och här handlade poliserna mycket snabbt. En av dem slog med batongen in en bilruta och drog kvinnan ur bilen. I det läget var hon indränkt i tändvätska.

Bengt-Ove Nylén vid Svegspolisen, som var med och grep kvinnan, säger att om bilen med innehåll fattat eld så kunde en hemsk olycka ha inträffat.

Torgny Svensson berättar att gripandet av kvinnan senare hävdes av åklagare och hon överfördes till annan vård vid sjukhuset i Östersund.

– Det här är inte bra, det är bara att kliva in genom dörren till Medborgarhuset utan någon som helst kontroll, säger kommunalrådet Gottfrid Jonsson.

Mer läsning

Annons