Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hippt värre på Lillhärdals medlemsfest

/
  • Skidåkning är en utav föreningens mest framgångsrika grenar genom åren. Och då krävs det ju ett nummer om det. Sune Eggen, Ulf Karlsson och Bjarne Eggen filosoferar.Foto: Håkan Degselius
  • Klubbens fotbollslags fick årets idrottsmedalj. En medalj som har delats ut sedan i början av 50-talet.  Bland tidigare medaljörer finns skidåkaren Artur Herrdin och skidskytten Anna Carin Olofsson– Zidek.
  • Stockholmaren B-G Eliasson vill vila upp sig i byn men blir bjuden på galej i byn av skogsmannen Ulf Karlsson.
  • Kvällens värd  och entertainer Bjarne Eggen  har varit med  i 33 revyer.
  • Hos läkaren. Malin Jonasson med 6 revyer på sitt samvete gör en grundlig kontroll av Sune Eggen.

Glatt och många skratt var det när Lillhärdals IF höll sin årliga idrottshippa.
– Det är en tradition sedan 1921, säger Bjarne Eggen med 33 revyer på sitt samvete.

Annons

Helgen var kallt i Lillhärdal. Under helgen uppmättes det hela 33.6 bistra minusgrader i byn. Men varmare tongångar var det definitivt när Lillhärdals idrottsförening höll sin årliga revy, även kallad idrottshippan.

En hippa som bjöd på ett 20-tal olika nummer, nästan samtliga skrivna av byns egen revykung, B-G Eliasson, som själv medverkat i 29 revyer.

– För oss är det sedan bara att hänga med, säger Bjarne Eggen tillsammans med ett gäng andra rutinerade revyrävar såg till så att kvällen blev minnesvärd med massor av sketcher av olika karaktär.

Kvällens clou är utan tvekan då man går igenom händelserna bland byns invånare från bokstaven A till Ö.

Då var det nog många som höll andan i halsen lite extra. För har man lite otur så kan man omnämnas i lite mindre smickrande ordalag till gästernas stora belåtenhet.

Storschwegaren är ett ständigt återkommande tema i revyen, för som vanligt är det en viss rivalitet mellan de båda byarna.

Den kaxige svegsbon, i Bjarne Eggens kostym, togs dock snabbt ned av Härdalingen– B-G Eliasson– som hade svar på det mesta när det gäller vad som inte finns och finns i Sveg.

130 gäster fanns på plats i byns Folkets Hus och de blev serverade av föreningens fotbollsgrabbar som för övrigt fick pris för årets idrottsprestation i föreningen.

– De klarade sig kvar i division 4 och därför får de årets idrottsmedalj, säger klubbens ordförande Olav Nermoen avslutningsvis.

Mer läsning

Annons