Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalens simklubb är i full gång

/
  • Josefin Persson (närmast) och Maja-Myra Backéus får instruktioner av tränaren Michael Herbertsson.  Foto: Carin Selldén
  • Det var full fart på när simklubben tränade i lördags. Barnen och ungdomarna är uppdelade i tre grupper efter ålder och nivå.
  • ”Det är roligt och bra. Man får bättre kondition, blir bättre på att simma och får bättre teknik”, säger Felicia Österhof som tränar med Härjedalens simklubb.
  • Ann Backéus hjälper till som stödtränare och pratar här med Jon Zachrisson om nästa övning.
  • Josefin Persson (närmast) och Maja-Myra Backéus tränar tillsammans i a-gruppen.

14 barn och ungdomar tränar nu simning på badhuset i Sveg i nystartade Härjedalens simklubb. I lördags var LT på plats under träningen.

Annons

För Härjedalens simklubb som den ska heta, har den organiserade träningen kommit i gång och i nuläget tränar 14 barn mellan 10 och 16 år, tre dagar i veckan.

– Det är kul att det kommer många utifrån, vi har barn från Hede, Vemhån och Sveg, säger tränaren Michael Herbertsson.

Han flyttade för några år sedan upp till Herrö från Kumla där han tränade barn och ungdomar i simning.

– Vi är redan 14 stycken, och några står i kö som vi inte kan ta in än. Men vi vill kunna utöka verksamheten. Vi har fått en del sponsorer, och söker fler. Härjedalens kommun har hjälpt oss med material och vi har fått tre träningstider i veckan av badhuset, så vi är väldigt tacksamma, säger Michael Herbertsson.

Ann Backéus, från Hede åker till Sveg tre gånger i veckan och hoppar in som stödtränare. Dottern Maja-Myra Backéus är 13 år och tränar i A-gruppen. Hon har börjat simträna nu i höst och visar stora framsteg på kort tid.

Två timmar är ganska länge att simma och för de yngsta blir det även en del lek.

– De är så positiva, det är jättekul. Nu hoppas vi att kunna arrangera en tävling snart, säger Ann Backéus.

Felicia Österhof från Sveg verkar trivas som en fisk i vattnet.

– Det är roligt och bra med simning. Man får bättre kondition, blir bättre på att simma och får bättre teknik, säger hon.

För Josefin Persson, 16 år, från Vemhån är det andra året hon tränar simning.

– Det är bra att kunna simma. Nu har vi börjat träna på fjärilsim. Det är kul att bada överhuvudtaget, och blanda in träning i det, säger Josefin Persson.

– Simning är en individuell sport, men klubbkänslan är jätteviktig. Jag säger åt dem att det är bara att mala, mala och bita ihop. Det är tråkigt ibland men går lättare efter ett tag. Fast då får de i och för sig simma längre, säger Michael Hertbertsson och skrattar.

Mer läsning

Annons