Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här går stora flytten för brikettfirman in till Sveg

/
  • Klaus Mildner och Holger Gregor framför flyttar. Foto: Johan Olsson
  • Under tisdagen flyttade Härjedalens briketter sitt kontor till området bredvid järnvägsstationen i Sveg.  Foto: Martin Nilsson

Företaget Härjedalens briketter blir tvungna att lämna industriområdet och flytta in till Sveg. Men det är mest positivt för företaget.
– Det blir mer centralt, säger Klaus Mildner.

Annons
Efter 12 år i industriområdet flyttar nu Härjedalens briketter in i Sveg, bredvid järnvägsstationen. Det är Klaus Mildner och Holger Gregor som driver företaget som säljer pellets, pelletsbrännare och solfångare.
– Vi kommer ju mer centralt nu och kanske syns lite bättre. Vi har haft en hel del inbrott här ute på industriområdet också, säger Holger Gregor.
Härjedalens briketter går bra och har många av sina fasta kunder kvar från starten 1996, dessutom tillkommer det nya kunder.
– Det kommer kunder från hela Härjedalen, från en omkrets på 7–8 mil, säger Holger Gregor.
Förra veckan fick de veta att de måste flytta ut till mitten av december, då det är nya ägare till lokalerna ute på industriområdet intill HMAB och det nya etanolprojektet. Förut var ägarna Norrvidden, nu är det Fabös.
Både Klaus och Holger har jobbat många år på HMAB. Förra året gick Klaus i pension men Holger jobbar parallellt med både HMAB och Härjedalens briketter.
För tre år sedan började de sälja pelletsbrännare, de har sammanlagt sålt närmare 50-talet.
Nu återstår arbetet med att flytta och ställa i ordning de nya lokalerna, de beräknar vara klara om en vecka.
Annons