Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanna Wagenius i hetluften

/
  • Hanna Wagenius, 20 år från Bruksvallarna, blev i helgen inröstad i CUF:s styrelse. Foto: Privat

Hanna Wagenius är i hetluften. Hennes motion att avskaffa sexköplagen röstades igenom under Centerpartiets förbundsstämma under söndagen. Dessutom röstades hon in i förbundsstyrelsen.

Annons

Centerpartiets Ungdomsförbund valde i söndags en ny förbundsstyrelse på sin stämma i Östersund. Ett av valberedningens förslag till förbundsstyrelseledamot var Hanna Wagenius, 20 år, från Bruksvallarna. Hon blev efter sluten omröstning invald i förbundsstyrelsen med hela 100 röster av cirka 120 möjliga.

– Det här känns fantastiskt roligt och det är ett gigantiskt förtroende att förvalta. Jag ser fram emot det här uppdraget och driva igenom Sveriges vassaste ungdomspolitik, säger Hanna Wagenius.

Hanna har tidigare varit distriktsordförande för CUF i Jämtland-Härjedalen och studerar för närvarande juridik i Uppsala.

– Bruksvallarna är verkligen hemma för mig. Nu bor jag i Uppsala men försöker åka hem ofta. Hela sommaren kommer jag att vara hemma, säger hon.

CUF:s stämma röstade även igenom Hanna Wagenius motion att avskaffa sexköpslagen med röstsiffrorna 56 mot 39 och gick därmed mot sin styrelse. Efter detta har hon hamnat rakt i hetluften och i flera rikstäckande medier som Rapport och Aftonbladet. Hon lutar sig delvis på Socialstyrelsens rapport från 2007, ”Kännedom om prostitutionen”, som fastslår att prostitutionen inte minskat av den här lagen, men att trafficking verkar ha ökat efter att lagen införts.

– Man måste ifrågasätta det som är politiskt korrekt. Rapporten visar bland annat att andelen hallikar har ökat. Lagen är inte positiv på något sätt, säger hon.

Vilka andra frågor kommer du att jobba för?

– Att centerpartiet ska bli starkare i sin ideologi som liberaler, säger hon.

Hanna Wagenius gick med i CUF hösten 2005.

– Det är ett fantastiskt ungdomsförbund, med mycket kärlek. Vi kan hugga rätt hårt på varandra under debatterna men sedan har vi så jäkla roligt och sitter och sjunger tillsammans på festerna. Jag älskar det.

Mer läsning

Annons