Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han har väntat i nio år på asfalt

/
  • Bernt Edlund har länge påpekat problemet med garageutfarten för Härjegårdar. Nu i höst ska det äntligen åtgärdas.

Bernt Edlund flyttade till Vemdalen för nio år sedan. Enligt honom skulle Härjegårdar redan då ha åtgärdat hans utfart, men han fick vänta i nio år.

Annons

För nio år sedan flyttade Bernt Edlund in i sin lägenhet på Skolgatan i Vemdalen. Redan då var det problem med stora vattenmängder som ansamlades i gropar på garageutfarten. Under tisdagen då LT är på plats har det inte regnat på några dagar, men i asfaltsgroparna ligger det kvar vatten. När det har regnat får familj och vänner som kommer och hälsar på gå över grannens tomt för att ta sig in till Bernt.

– Det är skamligt. Vattnet ligger kvar i tre-fyra dagar när det har regnat. Värst är det för min granne, en äldre dam som måste gå igenom vattnet. Snart går hon väl och ramlar, säger han.

På Härjegårdar som Bernt Edlund hyr av sa de när han flyttade in att de skulle åtgärda utfarten. Men ingenting har gjorts. I år har han ringt dem flera gånger.

– Då jag pratade med dem sa de att de inte hade pengar. Men ska vi ha råd att betala hyran och inte få det iordningställt? Nu har jag lessnat på det här. Jag funderar på att ge fan i att betala hyran tills de gör något åt det, säger han.

Anders Persson är fastighetsförvaltare på Härjegårdar sedan fem år tillbaka och har hand om husen på Skolgatan. Anders Persson vet inte hur det var när Bernt Edlund flyttade in, eftersom han inte jobbade på Härjegårdar då.

– Det ska åtgärdas i höst. Det var först i fjol jag fick veta om problemet. Jag har inte sagt att vi inte har pengar, då måste han ha missförstått, säger Anders Persson.

Annons