Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunilla lämnar socialnämnden med budget i balans

/
  • Gunilla Hedin avslutar sejouren som ordföranden för socialnämnden. Nu väntar nya utmaningar och trots att det varit turbulent för henne och många andra så är hon nöjd med sitt verk.  Foto: Håkan Degselius

Två glada nyheter kunde Gunilla Hedin, avgående ordföranden i socialnämnden lämna efter sig sin sista dag som ordförande.

– Budgeten är i balans och vi ska inför önskad sysselsättningsgrad.

Annons

Socialnämnden med sin nuvarande bemanning har haft sitt sista möte efter en turbulent tid då de inte fick ansvarsfrihet av revisorerna på grund av de ständiga underskotten i verksamheten. Men lite ljus i mörkret kunde nämndens avgående ordförande Gunilla Hedin komma med efter att hon slagit klubban i bordet för sista gången.

Socialnämnden beslutade att införa önskad sysselsättningsgrad för samtliga tillsvidare anställda inom äldreomsorgen. Ett förslag som tidigare har förts fram av Vox humana och vänsterpartiet men som nu har fått gillande av hela nämnden.

– De som vill kan få jobba heltid nu, säger Gunilla Hedin som ser det som en bra avslutning på hennes arbete inom nämnden eftersom det varit en fråga hon brunnit för under många år.

Enligt Gunilla kommer det att införas efter en modell från Nynäshamn, en förebild som varit framgångsrik och inneburit att man skurit ned på kostnaderna, samtidigt som sjukfrånvaron och vikarietimmarna minskat rejält.

Bemanningen ska bli effektivare genom att man själva planerar sitt schema och får inflytande över sitt arbete på fler än ett sätt, samtidigt som man har skyldigheter att jobba inom andra verksamheter.

– Har man 75 procent på en plats så kommer resterande 25 procent att finnas i en pool.

En annan glad nyhet är att budgeten för hela nämnden går jämt upp för första gången på många år, under perioden januari till den sista augusti.

– Det är roligt att få lämna över en budget i balans. Jag vet ju inte att det inte kommer att hålla men det är ju positivt, berättar den avgående ordföranden som även kan berätta att antalet arbetade timmar i verksamheten har minskat med 26 000 timmar i jämförelse med samma period ifjol.

Nu väntar nya utmaningar för Gunilla Hedin och trots att det varit turbulent för henne och många andra så är hon nöjd med sitt verk.

– Ibland har man kanske varit för snäll.

Annons