Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemensamt fiskepass över hela västra Härjedalen

/
  • Det här är de områden som man kommer försöka sammanföra till ett fiskepass.Foto: Privat

– Kortet blir ett bra komplement för de som vill kunna röra sig fritt i området utan att behöva titta på kartan efter gränser mellan olika fiskekortsområden hela tiden.

Annons

Det säger Jan Gabrielsson, projektledare för fiskepass, Västra Härjedalen.

Projektet går ut på att skapa ett gemensamt fiskepass över hela Västra Härjedalen. Det är sex fiskevårdsområdesföreningar och länsstyrelsens fiskeområden som är med i samarbetet. De hoppas på att kunna underlätta för besökare och bofasta som vill fiska i Funäsdalen.

Arbetet har redan börjat och arbetsgruppen hoppas att kunna börja sälja fiskepasset redan till nästa sommar. Nu på söndag börjar Fiskeveckan i Funäsdalen och då kommer fiskevårdsområdesföreningarna själva börja med en veckas gemensamt fiskepass. Då ingår både fisketävling, föreläsning och fiskeguidningar.

– Det här projektet ger så mycket mer i effekter på turismen och turistnäringen i området, nu får vi en grund för ett samarbete där vi kan utveckla fisket i området. För det finns otroligt fint och värdefullt fiske här, säger Mats Dahlgren, som representerar Tännäs fiskevårdsområdesförening.

De vanliga områdesfiskekorten kommer att finnas kvar för de som bara vill fiska i en del av området.

Mer läsning

Annons