Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Funäsdalen får miljoner i stöd

Regionala utvecklingsfonden har gett klartecken för ett infrastrukturprojekt i Funäs­-dalen. De beslutade att bevilja 10,8 miljoner kronor i EU-stöd.

Annons
Det är i samband med de stora investeringarna på Funäsdalsberget som investeringarna i byns infrastruktur har aktualiserats.
Medlen ska bland annat gå till ett antal vägar inklusive avfart till nya liftområdet vid Kåvan på baksidan berget, parkeringsdäck, ny busshållplats, en tunnel under skidbacken på Berggatan och en gångtunnel under väg 531. Totalt är projektet på 23 450 000 kronor. Kommunen går in med 7,7 miljoner kronor. Övriga finansiärer är länsstyrelsen och några privata.
Projektet drivs och ägs av Härjedalens kommun i samarbete med Funäsdalens Alpina AB och Destination Funäsdalen AB. Förhoppningar finns att områdets konkurrenskraft stärks genom en utveckling av områdets infrastruktur och därmed skapas möjligheter att utvecklas turismnäringen.
Tidigare har Destination funäsdalen AB beviljats 8,5 miljoner kronor i EU-stöd för projektet Framtid Funäsdalen som ska hjälpa till att utveckla Funäsdalen som destination.
Annons