Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i backen i Duvberg

/
  • Se upp i backen! Tre hål i nacken! Det var en fartfest av stora mått i Duvberg under annandagen.
  • Hubert Hermansson, Orvar Hermansson, Joel Hilmersson, Helen Skoger och Teo Skoger hade en härlig annandag.Se upp i backen här kommer vi!
  • Som tur var behöver man inte gå uppför backen efter avslutat åk.
  • En olycka händer så lätt men trots höga farter skadades ingen
  • Här går det undan.
  • Teo Skoger, stora bilden ovan, har full kontroll trots att det går riktigt fort – för det var fullt fart i backen när det blev tävling mellan Duvberg, Överberg och stockholmarna.
  • Grillad korv smakar bra efter all julmat

I Duvberg håller man på traditionerna. Byn har två egna tomtar som delar ut julklappar under julaftonen och på annandagen kör man kälkrace i byns branta backar.

– Det här har vi hållit på med i minst 15 år, säger Peter Skoger.

Annons

Trots lite väl många minusgrader och ett ymnigt snöfall så blev annandagens kälkdag i Duvberg en succé. Ett 70-tal barn och vuxna lockades av att åka nedför byns branter med diverse åkdon.

– Det här är kul, säger Teo Skoger som för säkerhetsskull satt på sig slalomglasögonen för att stå emot fartvinden när han slungade sig utför backen i hög hastighet.

Teo var en utav de yngre deltagarna men även de något äldre lockades av farten, vilket inte minst visade sig när det blev tävlingen mellan Duvberg, Överberg och de julfirande stockholmarna som till slut kunde avgå med segern och stor ära och berömmelse.

– Vi har ju fått snö i Stockholm i år så vi är vana, säger en utav Stockholmarna efter segern.

Byalaget har en mängd traditioner under julhelgen. Under julaftonen har man två egna tomtar som går runt i byn och delar ut klappar och på nyårsafton tänder man en nyårseld på toppen av byn.

Mer läsning

Annons