Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagsbesök ska ge bättre samarbete

/
  • Politiker i kommunstyrelsen, förvaltningschefer och näringslivskontoret besökte föräldrakooperativet Myltan i Sveg under näringslivsveckan.Foto: Carin Selldén
  • Mattias Molin, ordförande i föräldrakooperativet Myltan, Bror Norberg miljö- och byggchef, Pernilla Lindström, förskolelärare och Björn Ljungqvist, näringslivssekreterare pratade om Myltans utveckling. Foto: Carin Selldén

Under näringslivsveckan besöker politiker och förvaltningschefer företagen i Härjedalen för ett närmare samarbete. I onsdags besökte man bland annat föräldrakooperativet Myltan i Sveg.

Annons

Näringslivsveckan är i full gång. Det betyder bland annat att många företag i Härjedalen får besök av näringslivskontoret, politiker i kommunstyrelsen och förvaltningschefer från Härjedalens kommun. Även personal från abetsförmedlin- gen är med på besöken. Årets näringslivsvecka ska även tjäna som ett startskott för ett närmare samarbete mellan skola och näringsliv i Härjedalens kommun.

Efter en förmiddag i Lofsdalen och besök på Destination Lofsdalen, Aktivitetshallen, Karins sportbod och Lisas bod, gjorde teamet från kommunen ett besök på föräldrakooperativet Myltan i Sveg.

Där träffade de Pernilla Lindström, anställd förskolelärare och Mattias Molin, förälder och ordförande för kooperativet.

– Det är bra att de kommer ut och får veta hur det fungerar, att man får informera om verksamheten, säger Mattias Molin.

På Myltan är det 16 barn och tre anställda, varav två är förskolelärare. Varje dag lagar en av föräldrarna maten.

En fråga som diskuterades och som nu ska utvärderas är om Myltan kan ta emot barn kvällar och helger, något som kooperativet är intresserade av. Man ska även ta reda på om de får ta in fler barn och bli mer flexibla på så sätt.

– Som det är nu får vi inte ha fler än 16 barn, fast vi skulle kunna ta in fler, säger Mattias Molin.

Pernilla Lindström har tidigare jobbat på en kommunal förskola och tycker det är stor skillnad att nu vara på ett kooperativ.

– Både personal och föräldrar jobbar mot samma mål, så är det inte på en kommunal förskola. Det blir roligare eftersom föräldrarna är så engagerade, då blir man själv engagerad, säger hon.

Annons