Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets hus ordförande lämnar posten efter sju år

/
  • Lasse Lomander slutar nu som ordförande för Folkets hus-för­-eningen i Sveg. Foto: Håkan Degselius

Efter sju år som ordförande för Folkets hus-föreningen i Sveg lämnar dalslänningen Lasse Lomander skutan.
– Nu får några yngre ta vid.

Annons
Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett höganäskrus i en svångrem om halsen. Så kan man beskriva Kultursekretaren Lasse Lomanders intåg i Härjedalens kulturliv för många år sedan.
Men någon Carlsson
i August Strindbergs Hemsöborna är han inte på något sätt. För i motsats till Carlsson så kan Lasse Lomander sin sak. Men när det gäller engagemanget i Svegs Folkets Hus förening så är det slut med det efter sju år som arbetande styrelseordförande.
– Jag känner att det är en ny tid på gång och det behövs nya krafter, säger Lasse som efter årsskiftet hoppar av sitt förtroendeuppdrag som för det mesta varit kul, spännande och inspirerande om man får välja hans egna ord.
Enligt Lasse har det varit mycket jobb med allt från personalfrågor till arrangemang.
– Mycket mera jobb än man kan tänka sig, fortsätter den tidige Bäckeforsbon som fått ställa upp på de nattliga danserna i Storön samtidigt som han varit med på föreningens många möten.
Förutom att han hoppar av är det likadant med stora delar av styrelsen. Så nu är det upp till valberedningen att se till så att nya krafter kan ta vid.
– Det kanske kan bli svårt att få tag i en ordförande men det är säkert lättare till de andra uppdragen. Det får gärna vara en yngre kraft som vill sitta i fem år för det är en viktig post.
För det finns mycket kvar att göra. Där hoppas Lasse att den kommande styrelsen ska vara aktiva och driva på så att Folkets hus blir digitaliserad, så att det finns möjligheter att ta emot stora konserter och föreläsningar från hela världen, online.
– Det hade varit fantastiskt om det kom till Sveg. För det skulle sätta Härjedalen på kartan, säger Lasse avslutningsvis.

Mer läsning

Annons