Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ficktjuvliga i Härjedalen, Dalarna och Värmland

Två ficktjuvar var i farten i går i Sveg och Lillhärdal. De stal upp till 2000 kronor i kontanter av äldre damer. Nu kommer också rapporter från likande stölder i Dalarna och Värmland.

Annons

Vid 13-tiden under gårdagen blev en 73-årig kvinna bestulen på närmare 500 kronor då hon hade handlat på Konsum i Lillhärdal. Hon hade sin portmonnä i handen. Mannen pratade på en blandning av dålig engelska och svenska och ville växla 10 kronor till femtioöringar. Senare märkte kvinnan att pengarna var borta.
I torsdags efter lunch blev en 83-årig kvinna bestulen på 2000 kronor i Sveg. Bakom henne i kassan stod en man och 83-åringen anade oråd redan då. När hon gick ut från affären och hände sina varor och handväska på sparken ropade mannen som stått bakom henne i kassakön. Även han pratade knackig "svengelska" med henne medan han stal pengarna utan att hon märkte.
Männen var trevliga, pratade på en massa och inget våld förekom.
– Tjuvarna är knappast kvar här i Sveg nu. Men man får tänka på att hålla i plånboken och handväskan. Man måste vara på sin vakt. Det spelar ingen roll om man befinner sig i Sveg, Lillhärdal eller i Stockholm, säger Mats Turdell på Svegspolisen.
I Grängesberg och Leksand i Dalarna och även i Värmland har liknande rapporter om ficktjuvar kommit in, där skedde stölder från i onsdags till i dag.
– Det finns anledning att anta att det är samma gäng. Det tillhör inte vanligheterna att dessa typer av brott begås på landsbygden, säger Mats Turdell.
Polisen är mycket intresserad av tips, om någon tror sig ha sett männen eller deras bilar.

Mer läsning

Annons