Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för tre av fyra efter narkotikaaffär

Narkotikaaffären gjordes upp inne i restaurangdelen på Mc Donalds i Lillänge, men när en av de inblandade fick syn på polisen gick han in på toaletten för att försöka gömma metamfetaminet. Nu har tre av de fyra inblandade dömts till fängelsestraff.

Annons

De fyra männen greps efter att polisen fått tips om att en narkotikaaffär pågick inne på Mc Donalds i Lillänge. I domen framgår att narkotikaaffären gjordes upp vid ett bord inne i restaurangdelen. Köparen har berättat att narkotikan fanns i en burk på bordet när han kom in i lokalen för att göra upp affären.

När polisen kom till platsen hade köparen redan burken med narkotika i sin bil.

Men när en av männen upptäckte att polisen fanns utanför lokalen gick han in på toaletten och tog en dos av metaamfetaminet och försökte gömma resten av narkotikan i sin jacka.

Under trettondedagsaftons kväll greps samtliga fyra av polisen.

En av de misstänkta männen släpptes senare, men tre häktades misstänkta för innehav av narkotika i överlåtelsesyfte. Samtliga fyra åtalades och har nu dömts för narkotikabrott. I köparledet ska ett antal unga östersundare ha funnits.

De tre män som var inblandade i försäljningen döms mot sitt nekande till fängelse för narkotikaaffärer. Två av männen döms till fängelse i sju månader, en döms till fängelse i ett år. Inbakat i domen finns för en av dem ytterligare brott som häleri och stöld. Köparen som vid affären på Mc Donalds köpte metamfetamin för 2 100 kronor får skyddstillsyn och samhällstjänst för narkotikabrott och rattfylleri.

De tre som får fängelsedomar har vid flera tillfällen tidigare dömts för olika brott och samtliga har dömts för narkotikabrott så sent som under 2008. Köparen är inte straffad sedan tidigare.

Mer läsning

Annons