Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fågeljakt toppen för Börje

/
  • Fågeljakten är något speciellt för Börje Nilsson från Linsell
  • Efter några timmar på skidorna kom han äntligen fram till bilen. Några fåglar blev det inte den här gången men det är själva upplevelsen som är det viktiga. Foto: Håkan Degselius

Kombinationen skidåkning och fågeljakt är Börje Nilsson melodi.
– Det är ett skönt sätt att få ned julmaten på.

Annons

Vinterdagarna kan utnyttjas på många sätt. För Börje Nilsson från Linsell finns det inget bättre än att åka ut med skidorna med bössan på ryggen.

LT möter honom på vägen mellan Lofsdalen och Linsell. Han smyger sig fram på de breda skidorna med lätta steg och en mycket belåten min.

För kombinationen är något speciellt.

– Det är skönt att vara ute och röra sig och jag älskar att åka skidor så att man håller sig smärt, säger Börje med ett litet leende som den här dagen inte fick korn på någon fågel.

Men det är ganska ovanligt att han kommer hem tomhänt.

– I år har jag skjutit en tjäder och så har jag sett en till. Ifjol var det mycket mera fågel. Då sköt jag fyra orrtuppar och 6 orrar.

– Sedan var det några jag bommade förstås, skrattar han.

Bom eller träff. Det är själva upplevelsen som är det viktigaste.

– Tänk att få se en tjäder på en topp på 500 meters håll. Sedan börjar man smyga på skidorna och kommer in på skjuthåll.

– Men då är det nästan dumt att skjuta dem för det är en så härlig syn, säger Börje innan han packar in skidor och bössan i bilen efter ännu en härlig dag.

Annons