Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevrådet betygsatte lärarnas försök på isen

/

Stjärnor på is har fått sina efterföljare. Mentorerna på Södra Skolan i Sveg bjöd på hejdundrande luciashow inför sina elever.
- Vårt tempo dolde bristerna, säger segerparet Yngve Olofsson och Magnus Henningsson.

Annons
Stjärnor på is har varit vinterns succé i TV 4. Miljontals tv-tittare har följt med när kändisarna showat på den glatta isen. Några som säkerligen följt tv-programmet slaviskt är mentorerna på Södra Skolan. För under fredagen var det deras tur att visa upp sina färdigheter inför en kritisk jury bestående av elevrådet som säkerligen ville knäppa mentorerna på näsan efter att höstens skolbetyg var satta.
Det bjöds på allehanda stilar och mer eller mindre smakfulla kläder när handledarna bjöd upp till dans. Men det var den något råbarkade stilen som gick hem mest hos både juryn och den stora publiken.
Yngve Olofsson och Magnus Henningsson charmade åskådarmassan med sin explosiva uppvisning som i mångt och mycket påminde om ett riktigt rallarslagsmål där deras höga tempo i mångt och mycket dolda de tekniska brister som fanns.
Och någon större ödmjukhet kunde man inte hitta hos vinnarparet.
- Grunderna sitter i och så finns det lite talang, säger Yngve och Magnus som med bara några träningspass direkt hittade vinnarstilen.
- Det var 30 år sedan jag åkte skridskor senast, säger Yngve med skogsarbetarhjälmen på sniskan.
- För mig var det 18 år sedan men jag har ju spelat hockey i ungdomsåren, fyller Magnus i samtidigt som han får en kommentar från en elev att han påminde mycket om den riktige vinnaren av stjärnor på is, Markus Fagervall.
Ett betyg gott som något!

Mer läsning

Annons