Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir ingen bowlinghall i Sveg

/
  • Detta hus som ligger i centrala Sveg var tänkt att bli en bowlinghall. I flera år har det stått tomt. Foto: Carin Selldén

Under två till tre år har Utveckla Sveg AB haft planer på att bygga en bowlinghall i en tom butikslokal i centrala Sveg. Men nu ger de upp idén.
– Vår idé är död, säger Leif Lindström, en av delägarna till huset.

Annons
2005 köpte aktiebolaget Utveckla Sveg AB ett hus i centrala Sveg för att renovera och bygga om till bowlinghall med restaurang. Men huset har stått tomt sedan Sunes hade lågprisvaruhus där och planeringen med bowlinghallen har inte gått som man hoppats på.
Enligt ägarna till huset har projektet med bowlinghallen som sammanlagt skulle gå på 8–9 miljoner inte fått tillräckligt med finansiärer.
– Det har inte gått så bra. Vi behövde hjälp från olika finansiärer men det gick tyvärr inte, säger Leif Lindström, en av ägarna.
Huset skulle rivas och byggas om, man hade räknat och pratat med byggare.
– Nu har vi meddelat byggarna att det inte blir av, säger han.
Vad bolaget nu ska göra med huset vet man inte.
– Det har vi inte riktigt bestämt, men vår idé är död. Det blir väl att försöka sälja huset, säger Leif Lindström.
Bengt-Erik Lundborg, näringslivschef på Härjedalens kommun har deltagit i kontaktskapande mellan företaget och finansiärer och han anser att de kommit långt i samarbetet.
– Vi har nått långt, men företaget bedömde att vi inte nådde ända fram, säger han.
Kommunen har reserverat bygdemedel för 150 000 kronor varje år för projektet – sammanlagt 450000 kronor.
– Det vore trevligt med en bowlinghall och det skulle vara bra för Sveg. Företaget har fått full stöttning av oss, säger Bengt-Eric Lundborg.

Mer läsning

Annons