Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Belönade för sin goda kvalitet

/
  • Socialnämndens ordförande Gunilla Zetterström-Bäcke (S) delar ut kvalitetspris till gruppboendena Kyrkgränd och Gråloken. Matz Bylund (KD) och Mattias Molin (V) tar emot prisen.  Foto: carin selldén

Gråloken i Sveg och Kyrkgränd i Hede fick under tisdagen årets kvalitetspris inom socialförvaltningen.

Annons

Socialnämnden delar för första året ut ett kvalitetspris inom socialnämndens område, ett pris som Margareta Gladh (M) föreslagit i en motion. Årets pris gick till gruppboendet Kyrkgränd i Hede och till gruppboendet Gråloken i Sveg. Priset på 5 000 kronor mottogs av Matz Bylund (KD) från Kyrkgränd och Mattias Molin (V) från Gråloken som var glada över utmärkelserna.

– Det flyttade in en boende förra veckan som sa att ”jag har kommit till paradiset”, berättar Matz Bylund som tycker att det var ett bra betyg.

Mattias Molin höll med om att miljön är jätteviktig och hälsade de andra välkomna på besök på Gråloken.

Kvalitetspriset ska inspirera arbetsplatserna till kvalitetshöjande insatser för brukarna, och är ett sätt att belöna/uppmärksamma goda insatser. Alla arbetsplatser och enheter inom socialnämndens verksamheter kan delta.

Kriterierna för kvalitetspris ska utgå från en brukarorienterad verksamhet, väl dokumenterade insatser och resultat.

Juryn består av ordförande i socialnämnden, en representant från vardera övriga partier samt en representant från vardera kommunens pensionärsråd och handikappsråd.

Annons