Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bellmann ger svar på tal

– Det handlar inte om att veta bättre eller att vara ute efter röster. Det säger Vox humanas Michael Bellmann i en kommentar till Gottfrid Jonssons attack i gårdagens LT.

Annons

I gårdagens LT ansåg kommunalrådet i Härjedalen Gottfrid Jonsson att Michael Bellmann borde veta bättre hur man går tillväga när man tar fram en ny översiktsplan med tanke på hur svår lagstiftningen är.

Han ansåg också att Vox humana enbart var ute efter röster i Lillhärdalsområdet efter att partiet lämnat in en reservation mot ett medborgarförslag om strandnära boenden som fick avslag i fullmäktige.

Nu får han svar av Michael Bellman.

– Det är Gottfrid Jonsson om någon som borde veta att det finns inget stöd i lagen att kommunen måste överse nuvarande översiktsplan för att vindparkbolagen vill ha det så. Det finns även inget som hindrar kommunen att ta hänsyn till medborgarnas förslag i pågående planändring, säger Bellmann.

Att det skulle handla om att fiska efter röster är det inte heller tal om.

– Naturligtvis är vi glada att människor ger oss sin röst för de tycker vår politik är bra och vi respekterar och företräder folkets åsikt. Om majoriteten hade samma politiska vilja skulle säkert även Gottfrid vara lika glad att kunna få en del av dessa.

Mer läsning

Annons