Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Bellmann borde veta bättre”

– Bellmann borde veta bättre och han är bara ute efter att få röster från Lillhärdal.

Annons

Det säger kommunalrådet Gottfrid Jonsson efter att Vox Humana lämnat in en reservation mot beslutet om avslå ett förslag om strandnära boenden. Medborgarförslaget handlar om att man i samband med att man ser över den nya översiktplanen i östra Härjedalen även skulle se över möjligheterna till strandnära boende.

Avslaget fick Michael Bellmann att reagera genom att lämna in en reservation. Där menar han att det borde vara en självklarhet att ta till vara medborgarnas förslag i en demokratisk process.

– Slutsatsen man kan dra är att kommunen hellre vill ha vindkraftsparker än folk boende i östra Härjedalen, säger Bellmann.

Kommunalrådet, Gottfrid Jonsson, (S), ser det här som ännu ett politiskt utspel i syfte att värva röster.

– Han borde veta bättre eftersom han sitter i miljö och byggnämnden och vet vilket uppdrag de har och han borde veta hur lagstiftningen är, säger Gottfrid Jonsson på telefon från Kina där han befinner sig för tillfället.

Enligt Gottfrid Jonsson handlar det inte om att jävlas med förslagsställarna.

– Man kan inte bara lägga till ett nytt uppdrag under resans gång, fortsätter Gottfrid Jonsson som ser det hela som en mycket svår process med tanke på den nya lagstiftningen.

Gottfrid menar att det är fullt möjligt att i nästa mandatperiod se över frågorna om strandskyddet över hela Härjedalen.

– Då kan vi titta på var det är lämpligt att göra det, säger Gottfrid som även ser möjligheter att få tillgång till strandnära boenden om man upphäver detaljplanen.

Mer läsning

Annons