Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antik sexsitsig dassbräda stulen

Det kan låta som en skitsak. Men när Kristina Pantzare kom till sin fritidsbostad utanför Aspan var den sexsitsiga och antika dassbrädan stulen från dasset.
– Man blir förvånad, säger hon.

Annons

Märkliga saker kan inträffa i vår värld. För Kristina Pantzare från Vistträsk utanför Älvsbyn i Norrbotten blev besöket i fritidhuset förra veckan en stor överraskning.

När hon gick in det över hundra år gamla dasset upptäckte hon att det väl insuttna och flera meter långa dasshålsplankan var borta.

– Det var bara sitsarna de hade tagit, säger Kristina som var glad över att hon gjorde upptäckten medan det var ljust ute.

– Hade jag gått i mörkret så hade jag nog fallit ned för det är ju 2,5 meters fallhöjd, fortsätter Kristina som inte kunde upptäcka att tjuvarna stulit något annat av värde.

– De hade inte varit inne i det vanliga huset.

Tjuvarna hade gått grundligt tillväga när de både öppnade dassdörren och när de lämnade brottsplatsen med sitt flera meter långa byte.

De hade hamrat igen dörren med rejäla spikar precis som det var före inbrottet.

– Det var ordentligt gjort och min man blev lite förvånad över att han hade använt så rejäla spikar när vi lämnade det senast.

Så är det något som sett en skum figur springa omkring med en flera meter lång och rejäl planka med sex hål så är det bara att höra av sig till polisen..– Det är ju en skitsak men jag får nog lämna in en polisanmälan, säger Kristina avslutningsvis.

Annons