Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fler firar jul i fjällen

/

Skidsäsongen i de svenska fjällanläggningarna blir allt längre.

– Anläggningarna är inte lika väderberoende som tidigare. Bara det är lite kyla i luften så går det att tillverka snö i backarna, säger Hans Gerremo på Svenska Liftanläggningars Organisation (SLAO).

Annons

Nyår var förr i världen starten för skidsäsongen, men nu vallfärdar skidåkarna till fjällanläggningarna redan i början av december – och tidigare än så bara det finns snö och kyla.
– De senaste åren har anläggningarna märkt av en ökad bokning under julhelgen också. Det är många som vill fira jul och åka skidor tillsammans med familjen och släkt och vänner, säger Hans Gerremo.
I de stora fjällorterna är nyårshelgen rätt uppbokad.
– Det finns fortfarande stugor och rum lediga, men det är inte säkert att det finns ledigt logi i de centrala anläggningarna, men det finns alltid något ledigt i närheten av skidanläggningarna, säger Gerremo.
SMHI har utlovat snö och kyla inför jul- och nyårshelgerna.
– På vissa håll i fjällen finns det gott om snö i terrängen, mest snö finns i Norrbotten och i Härjedalen. Vi ser fram emot en vit jul så att vi får rejält med natursnö över hela landet. Vi vet att lusten att åka till fjällen ökar om det finns snö på hemmaplan att åka skidor på, säger Gerremo.

Mer läsning

Annons