Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alces UF hade bästa montern – ett utedass

/
  • Alces UF med Caroline Ohlsson, Evelina Eriksson, Elin Börjesson och Oskar Broström (ej på bild) fick pris för bästa monter.Foto: Carin Selldén
  • Så här såg Alces UF monter ut – ett riktigt utedass.

UF-företagen från Härjedalens gymnasium hade stora framgångar på Ung Företagsamhets regionala ”Våga vara egen”-mässa i Östersund den 19 mars.

Annons

I torsdags var det tårtkalas på gymnasiet för framgångarna med UF-företagen. Nio företag från Härjedalen var representerade på mässan.

Hotell och restaurang var med för första gången och deras företag ”Recept från förr 2008” sålde slut på sina böcker.

Alces UF med Elin Börjesson, Caroline Ohlsson, Evelina Eriksson och Oskar Broström, vann 1:a pris för bästa monter. De får åka ner till Stockholm för att ställa ut på UF:S nationella mässa den 18–19 maj. Erika Lindberg i Candeia UF kommer också besöka mässan då hon liksom Caroline Ohlsson i Alces UF fick Reaxcers stipendium till Unga entreprenörer i julas.

Alces UF:s idé var älgtvålar. Motiveringen lyder:

– Vi ville ha ett naturtema som för tankarna till älgjakt och vildmark. Montern skulle vara som ett dass för en älgjägare, säger de.

2:a kom Fjällte UF (te med lokala smaker) och 3:a CoolBag UF, (väska med löstagbart kylfack).

I klassen Bästa innovation kom Idrottsbädden UF 2:a (hemsida för idrottsboende)

Till final Bästa Företag gick Alces UF, CoolBag UF och Idrottsbädden UF. Andrea Gabrielsson, Nackdel UF gick till final som bästa säljare.

Dessutom är Mikaela Hedberg från Sveg, som går på Haraldsbogymnasiet i Falun, nominerad som bästa säljare på UF-mässan i Dalarna. Hon representerar Saxarna UF och deras affärsidé är att vara ambulerande frisörer.

Ragnar Fange, rektor på Härjedalens gymnasium var stolt över både elever och läraren Eva Larsson.

– Det här är inte en slump. Utan Eva skulle inte eleverna placera sig så bra. Ni har fått den bästa coach ni kan få, säger han.

Annons