Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktivitetshus byggs om – blir ny exklusiv restaurang

/
  • Gamla aktivitetshuset har köpts av Kuppjark AB som ska starta restaurang med mat från världens alla hörn.Foto: Carin Selldén
  • Den här våningen på Hotell Tänninge ska tillsammans med dansbanan renoveras till originalskick.
  • Här byggs en bar där man kan se in till kallskänken.Hotell Tänninge står öde i Tänndalen och väntar på att få en uppfräschning.

Gamla aktivitetshuset ”aktan” i Funäsdalen håller på att förvandlas till en restaurang. I februari slår man upp portarna och Susanne Gunnarsson kommer att driva restaurangen.

Annons

I februari öppnar en ny restaurang i gamla aktivitetshuset i Funäsdalen. Det är Patrik och Kajsa Lindbergs företag Kuppjark AB som gör satsningen. Själva har de flyttat in på vindsvåningen i huset. Susanne Gunnarsson kommer att driva restaurangen.

På restaurangen kommer man bland annat att anordna middagsshower för konferenser men också vara en restaurang med temakvällar.

Företaget har nyligen varit i Kina och köpt in avancerad teknik för miljontals kronor som ska förvandla restaurangen med hjälp av ljus och ljud.

– Vi kommer att ha en 3,5 - 4-timmarsshow där vi kan ändra inredningen. Först kanske vi är i Grekland och sedan ändras allting så att man är i Bulgarien eller något annat land, säger Patrik Lindberg.

Restaurangen kan även komma att samarbeta med Wallmans salonger.

Om fem-sex år vill Kuppjark AB även skapa en trollpark för barn i skogen upp mot berget bakom restaurangen.

– Vi upptäckte att det inte fanns något för barnen att göra här, och det finns inget för konferensgrupper. Vi måste ha hit stora evenemang och måste vara fantasirika, säger Patrik Lindberg. Men Funäsdalen behöver inte vara Åre eller Sälens lillebror, utan här finns något eget och genuint, menar han.

– Men man får inte vara rädd att begå misstag på vägen. Man måste prova sig fram, säger Patrik Lindberg.

I kommunens nya översiktplan för Tänndalen beräknar man 11 800 nya bäddar, varav 550 ska byggas i Nordic Ski Villiage som kommer att ligga ovanför hotellen i Tänndalen. Nordic Ski Villiage vilket blir en arena för huvudsakligen längdskidåkning men också mountainbike, orientering och uthållighetsidrotter.

I den investerar Kuppjark 50 procent och det norska företaget Kjeldstads andra hälften. Som LT tidigare skrivit ska Kuppjark även bygga en iglooarena nedanför Hotell Tänndalen med start 2011.

Som om detta inte vore nog äger paret även hotell Tänninge som hade sina glansdagar under 60- och 70-talet. Där har de två första våningarna blivit byggnadsminnesförklarade och ska renoveras till originalskick. Men i och med att det är klassat som en del av vårt kulturarv går staten in med 90 procent av kostnaderna.

– Det han verka vara många projekt men allting går hand i hand. Vi har en plan fram till 2019 som vi ska följa, säger Patrik Lindberg.

Mer läsning

Annons