Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägarbyte drar ut på processen ytterligare

/
  • Processen med att ändra RTG Invests sportstuga på Vemdalsskalet blir nu ännu mer utdragen. Kommunen inväntar nu ett ändringsförslag från den nya ägaren i januari. Foto: Carin Selldén

Processen med att ändra RTG Invests sportstuga på Vemdalsskalet blir nu ännu mer utdragen. Kommunen inväntar nu ett ändringsförslag från den nya ägaren i januari.

Annons

LT skrev i slutet av augusti om RTG Travel Invests vd Rolf Gustafssons sportstuga på Vemdalsskalet. Då gav Härjedalens kommun företaget fram till den 1 november att lägga fram ett förslag till en ändring av byggnaden.

Det var grannarna som reagerade när man inte följde detaljplanen vid byggandet och huset blev högre än vad som stod i papperna. Trots kommunens försök att stoppa bygget fortsatte man och byggde klart huset och har sedan hyrt ut det till skidgäster.

Förra vintern var huset till salu för 10 miljoner kronor. Ägaren sökte i våras om ett planläggningstillstånd, alltså ett tillstånd att ändra planen, som kommunen avslog.

Förslaget från RTG Travel Invest som i höstas kommit in var att man ville fylla upp med vegetation så att grannen inte skulle se huset lika mycket, något som inte miljö- och byggkontoret på Härjedalens kommun godkände. Som huset ser ut nu har man inget bygglov på den understa våningen. Hade man inte inrett den och i stället fyllt upp undervåningen så hade man följt bygglovet.

Under torsdagen höll miljö- och byggnämnden sammanträde. RTG Travel Invest hade inte kommit in med ett nytt förslag om hur de ska ändra huset och får nu ytterligare tid på sig. Nu har de i stället fram till januari att komma fram till ett förslag.

– Det blev inget beslut taget i dag. Det sker ett ägarbyte i bolaget, då Rolf Gustafssons barn ska ta över. Det här är ett premiärfall, peppar peppar har vi inte haft den här problematiken förut. Det är bättre att andas lugnt och krama avtryckaren. Men det borde ha varit klart för ett år sedan, säger Lars-Gunnar Nordlander, ordförande i miljö- och byggnämnden.

Under sammanträdet tog man däremot beslut om ett annat ”svartbygge” i Bruksvallarna.

Där har en man gjutit en platta utan att vänta på att få bygglovet godkänt.

– Han har fyllt upp så att plattan ligger 2,3 meter högre upp än vad som står i handlingarna. Dessutom är huset placerat för långt bak på tomten, lite väl nära grannens tomt. Där har vi beslutat att han måste riva plattan och flytta fram huset och ner det, säger Lars-Gunnar Nordlander, ordförande i miljö- och byggnämnden.

Mannen får också betala en summa på fyra gånger bygglovsavgiften.

Annons