Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalen och Berg tar grepp på turismen

En förstudie ska göras för att se om det finns förutsättningar för att skapa ett gränsöverskridande destinationsbolag i Vemdalensområdet, i samarbete mellan bland andra Härjedalens och Bergs kommun.

Annons

Jämtland Härjedalen Turism i samarbete med Destination Vemdalen, Skistar Vemdalen, Storhogna högfjällshotell, Näringslivskontoren i Härjedalen och Bergs kommuner samt Vemdalen Rekreation AB, undersöker nu om det finns förutsättningar för att bilda ett kommunöverskridande destinationsbolag i området i och kring Vemdalen.

Andreas Edholm är anställd av Jämtland Härjedalen Turism för att leda arbetet med en förstudie under ett halvår framåt.– Det finns ett behov av en tydligare samverkansstruktur i området som underlättar för företagare och befolkning att samverka och därmed öka antalet turister och arbetstillfällen under hela året. Förstudien ska ta fram underlag för hur detta ska utformas, säger han.

”Vemdalenområdet har unika förutsättningar som en gränsöverskridande destination och nu behövs konkreta och gemensamma mål och en tydlig profilering mot marknaden. Ett utökat samarbete bidrar till att destinationen blir en tydligare och enhetligare initiativtagare till olika gemensamma infrastrukturella satsningar och investeringar. Lojaliteten bland turisterna i området är hög och det finns goda förutsättningar för ökad tillväxt under hela året. Vinterturismen har haft en mycket positiv utveckling och sommaren har stor potential”, står det i pressmeddelandet.

Förstudien är en del av Jämtland Härjedalen Turisms projekt Turism 2020.

Mer läsning

Annons