Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haremsgryta med kyckling och citron

Inspiration från Marocko och Persien möts i en krämig gryta med fräsch smak från citron och lite sting av sambal oelek.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

500 g kycklingfiléer

2 vitlöksklyftor

smör

0,5 tsk salt

2,5 dl matlagningsgrädde

en halv hönsbuljongtärning

1 tsk kinesisk soja

1 tsk sambal oelek

1 msk honung

rivet skal och pressad saft av en halv citron

1 burk kikärtor

0,5 dl hackad färsk persilja

Så här gör du:

Skär kycklingen i bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, tillsätt salt och vitlök. Blanda grädde, buljongtärning, soja, sambal oelek, honung och citronsaft i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt koka under lock cirka 10 minuter. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Rör ner citronskal, kikärtor och persilja. Låt koka 2 minuter till. Serveringsförslag: Servera med couscous och svarta oliver. Receptet kommer från Arla.