Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårdkokt action med en historia som andas

/
  • De som älskade de tidigare spelen i Killzone-serien kan se fram emot en riktig högtidsstund. Guerilla Games har vässat sin seriösa krigssimulator i, så gott som, alla avseenden och bjuder på en fantastisk action-resa.
  • De som älskade de tidigare spelen i Killzone-serien kan se fram emot en riktig högtidsstund. Guerilla Games har vässat sin seriösa krigssimulator i, så gott som, alla avseenden och bjuder på en fantastisk action-resa.
  • Manuset bjuder på oväntade vändningar och Helghasts interna stridigheter lyfter handlingen, jämfört med tidigare spel.
  • Manuset bjuder på oväntade vändningar och Helghasts interna stridigheter lyfter handlingen, jämfört med tidigare spel.

Jordstyrkorna lyckades oskadliggöra Helghasts ledare i "Killzone 2" – men det var en tillfällig seger. I Guerilla Games tredje spel har Helghast rest sig igen och rustar för hämnd med mänsklighetens styrkor fångade på fientlig mark.

Välkommen till "Killzone 3".

Annons

Killzone 3

(Guerilla Games/Nordisk film interactive)

Betyg: PPPP

Ålder: 18+

Format: Ps3

Genre: Förstapersonsskjutare

Tredje episoden i Killzone-serien börjar med stor dramatik.

Helghasts ledare, Visari, oskadliggjordes av ISA-trupperna i slutet av "Killzone 2". Men förlusten har gjort de mordlystna utomjordingarna rasande. I stället för att se sig besegrade rustar man för ett fruktansvärt slag mot mänskligheten, där de kvarvarande jordtrupperna är fångade på fientlig mark.

Oddsen är minst sagt dåliga då du kliver in i rollen som en av de hårt ansatta marinkårssoldaterna.

Och om du tyckte slagfälten i föregångaren var kärva och ogästvänliga så är det ingenting mot de rasande krigsskådeplatser du möter i "Killzone 3".

Kulorna viner ständigt runt öronen och faran lurar bakom varje hörn. För att överleva måste du vara taktisk och förlita dig på dina medspelares eldunderstöd.

Du kan spela på egen hand eller i co op-läge, med kompisar, men taktiken är ändå densamma. Ducka, ta skydd, attackera och avancera.

Som spel betraktat är "Killzone 3" en direkt fortsättning. Nyheterna ligger, förutom ännu vassare grafik och artificiell intelligens, i att man nu kan spela med Move-kontroller och 3D-grafik (om man har en 3D-tv).

Eftersom vi inte har haft tillgång till 3D-skärm är läget otestat, men med tanke på hur bra allt annat ser ut tvivlar jag inte på att det fungerar fint.

Move-kontrollerna visar sig fungera alldeles utmärkt. Jag har testat ett antal shooters till Wii och har alltid blivit besviken, men här visar kontrollernas precision att Move verkligen är att räkna med för alla skjutar-fantaster.

Enda minuset, som jag ser det, är att man ibland kan bli åksjuk om man gör för yviga gester med handkontrollen, annars fungerar det alldeles utmärkt att navigera sig och sikta genom att peka på skärmen.

De som älskade de tidigare spelen i serien kan se fram emot en riktig högtidsstund. Guerilla Games har vässat sin seriösa krigssimulator i, så gott som, alla avseenden och bjuder på en fantastisk action-resa.

Manuset bjuder på oväntade vändningar och Helghasts interna stridigheter lyfter handlingen, jämfört med tidigare spel. Det gör att dramatiken inte bara handlar om trängda situationer på slagfältet, utan om en historia som andas och skapar dynamik.

Är du Playstation 3-ägare som gillar hårdkokt action så är det bara att kapitulera – "Killzone 3" är helt enkelt förbaskat bra.

Mer läsning

Annons