Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hardcore Superstar bjöd på kalas

/

Att ha en nysläppt skiva med titeln "The party ain´t over til we say so..." förpliktigar. Fansen kräver partaj när Hardcore Superstar står på scenen, och jösses vilket kalas det blev.

Annons

En spelning en lördagkväll på Gamla teatern inför rusiga fans är för Hardcore Superstar vad en straffspark utan målvakt är för Zlatan Ibrahimovic.

Näst intill omöjlig att misslyckas med.

Göteborgsbandet gör en klubbturné i Sverige och Finland med den färska samlingsskivan "The party ain´t over til we say so..." i bakfickan och förbanden Ammotrack och Avatar i bagaget.

Men bara för att det mesta är upplagt för succé är inte Hardcore Superstar ett band som bara ställer in skorna och hoppas att de går av sig själva.

Det är full gas från första ton till sista och allt exploderar när ett tiotal personer traditionsenligt bjuds upp på scenen för att skråla med i "Last call for alcohol".

Några låtval är också lite otippade. Självklara hits som "Wild boys", "Moonshine" och "We don´t celebrate sundays" varvas med högoddsare som "Still I´m glad" och "Silence for the peacefully".

Det finns dock ett par detaljer som skaver.

Ljudet i Gamla teaterns salong är inte roligt, särskilt inte på den övre våningen, och även om publiken var glad och högljudd så var den förvånansvärt liten. Det rådde inte direkt någon trängsel i den bakre halvan av lokalen.

Sångaren Jocke Berg är en av de mest självklara och intressanta frontmännen som går att frambringa på en svensk scen i dag och det är såhär Hardcore Superstar ska ha det. Litet, svettigt och med publiken på en armlängds avstånd.

"The party is ain´t over til´ we say so...", var det ja. Kalaset som heter Hardcore Superstar lär hålla på ett bra tag framöver, för vad jag hörde så var det aldrig någon som sa att det var slut.

Mer läsning

Annons