Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hårdare toner kräver gensvar

Hårdare toner i samhället kräver motdrag. S-föreningen Global respekt ordnade därför under lördagen en mångfaldsfestival i Östersund.

Abbe Elhachimi är engagerad i föreningen Global respekt som stod som arrangör för festivalen på Storsjöteatern. Enligt honom behövs den här typen av arrangemang för att visa upp den stora mängd mångfald som finns.

– Jag tycker att vi måste visa vad vi har och vad vi kan. Det handlar inte bara om att hela tiden integrera invandrare utan också att ta till vara på det som finns. Även vi svenskar måste integreras.

Festivalen innehöll en rad olika uppträdanden och aktiviteter med mångfald som tema. Bland annat så ingick en visning av folkdräkter från inte mindre än 14 olika nationaliteter. Andra inslag var rysk folkdans och flera olika typer av folkmusik.

– Det finns en viss tanke med att vi har den här festivalen just nu inför valet.

Abbe Elhachimi säger att Sverigedemokraterna börjar höras även här i Jämtland och att det är en farlig utveckling som måste mötas med olika motdrag.