Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härdalspolitiker polisanmälde parti för att ha genomfört valfusk

Riksdagsledamoten från Lillhärdal Lars-Axel Nordell (KD) var på plats på Social- demokraternas valskola i Örebro och anser att de bröt mot lagen. Senare polis- anmäldes S för valfusk.

Annons

Socialdemokraterna är polisanmälda för valfusk sedan de ska ha delat ut valsedlar i kuvert och följt med väljarna till urnorna under en valskola i Örebro.

Riksdagsledamoten från Lillhärdal, Lars-Axel Nordell (KD), var på plats under valskolan och anser att Socialdemokraterna bröt mot lagen.

– Man får inte stoppa valsedlar i kuvert och dela ut till folk som de gjorde, det är olagligt, säger han. Dessutom berättar han att S-funktionärer följde med in i vallokalen, klädd med bilder på Mona Sahlin.

– Vi sa till dem men då skrattade de bara och gick in igen, säger Lars-Axel Nordell (KD).

– Det är tråkigt att man gör så här och går över gränser. Vi politiker måste vara oerhört rädda om demokratin och åsiktsfriheten. Det som gör mig så arg är att de slår tillbaka och säger att vi ljuger, men SVT har filmat att S-funktionärerna följde med in i vallokalen, säger han.

Polisen har bekräftat att en anmälan om valfusk kommit in från en privatperson under torsdagen. Lars-Axel Nordell (KD) vet inte vem det är som anmälde händelsen.

Att relationerna till en del politiker skakas om är inget som bekymrar honom.

– Jag sitter inte i riksdagen för att ha bra relationer med andra politiker, det viktiga är att vi gör ett bra jobb, säger han.