Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårda nyheter från spelbranschen

Annons

Mycket från heta spelmässan i Köln, lite om tidningsdöden och om Zlatans framtid i FFHB…

Några av ämnena i dag.

Väkommen till en nyhetskrönika!

Just nu pågår Gamescom, den årliga spelmässan i Köln.

Räkna med att det kommer hårda nyheter därifrån. Fler än den om nya versionen av Playstation 3 som rasslade in i morse.

Det kommer handla mycket om spel som kommer i höst, spel som inte kommer i höst (och kanske aldrig), detaljer i spel och så förstås det vi redan varit inne på: hårdvara (det är de sannaste hårda nyheterna).

Gamescom i Köln seglade upp från ingenstans (egentligen) och är redan en europeisk lillebror till E3 att räkna med. Alla är på plats och de flesta har något spektakulärt i bakfickan.

– Inga kommentarer. Vi berättar mer i Köln, är ett svar jag fått från spelutvecklare som visat upp tidiga versioner av kommande spel.

Det tror jag inte att jag är ensam om.

Tidningsdöden drabbar också spelbranschen. I veckan kom beskedet att tryckpressarna stannat för svenska spelmagasinet SuperPlay (Hjemmets förlag).

Tråkigt varje gång en pressröst försvinner, även om Superplay inte lyckats nå så många läsare utanför gamerssfären (som de uppenbarligen hade behövt).

Texter på webben i all ära det slår inte att luta sig tillbaka i soffan med en tidning (som den du läser just nu) eller ett magazine.

Den pågående säsongen av FFHB (Fifa för Halv Bra) på Fifa 09 är på väg in i ett kritiskt läge. Tre omgångar kvar, Inter i topp, skuggade av Roma och, jo …Tottenham.

Inter, med Zlatan, slog Barcelona, i en prestigeladdad match sent natten innan detta skrivs. Med tanke på verklighetens värvningar och de effekter det kommer få i FFHB i höst var det extra laddat.

Etoo, nu i Inter (i verkligheten), gjorde 1-0 för Barca i 30:e minten men sedan slog Zlatan, nu i Barcelona (i verkligheten), till: 1–1 två minuter senare och dödade matchen med sitt 3–1-mål i slutet av matchen.

P.S. Lite jublade jag också (som spelar med Barcelona). Den 1 oktober släpps Fifa 10 och då är Ibra med i mitt lag!

GAlla är på plats och de flesta har något spektakulärt i bakfickan.

Annons