Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hård motståndare väntar ÖIK i kvalet

Lottningen inför fortsatt play off-spel är klar.

Östersunds Ishockeyklubb fick hårdast tänkbara motstånd i andra kvalrundan mot allsvenskan. Först Kallinge/Ronneby och om Blekingelaget slås ut väntar Sundsvall i tredje omgången.

– Tuffaste motståndaren, tuffaste resan men samtidigt väldigt kul och spännande att få möta Kalinge/Ronneby, säger sportchefen Markus Åkerblom och marknadsansvarige Kjell-Åke Andersson, efter måndagsförmiddagens lottning.

Kiruna, Hudiksvall, Visby/Roma eller Kallinge/Ronneby låg i vågskålen inför lottningen.

Det blev långresan till Blekinge och ett hårt motstånd. Kallinge/Ronneby har en strålande säsong bakom sig. Laget kom tvåa i södra allettan. Men det var först i sista omgången som Vita Hästen från Norrköping kunde säkra seriesegern.

– Visst blir det hårda bud, men vi har chansen. Det här ska bli en härlig utmaning, konstaterar Markus Åkerblom.

Äventyret börjar hemma i Östersund på torsdag och fortsätter i Blekinge lördag-söndag, om det nu behövs en tredje och eventuellt avgörande match.

Drömlottningen var annars Hudiksvall, inte minst logistiskt med en lagom kort resa. Nu fick Hudik ta sig an Kristianstad.

– Men det finns inga enkla lottningar i det här. Nu är det bara att se sanningen i vitögat, börja samla på sig videos och material om Kallinge/Ronneby och göra hemläxan inför torsdag. Vi ser fram emot det här, menar både Kjell-Åke Andersson och Markus Åkerblom.

Samtidigt som andra rundan lottades passade hockeyettans ansvariga även på att lotta kvalomgång tre, sista hindret före kvalserien mot Allsvenskan. Når ÖIK så långt väntar ännu en svår motståndare, nämligen egna norrettans seriesegrare Sundsvall.

– Vi tänker inte så långt ännu. Har fullt upp med att fokusera på Kalinge/Ronneby, men visst, Sundsvall är heller ingen enkel motståndare. Men vem har sagt att det här äventyret är enkelt? Här gäller att gilla läget och njuta av att vara med under ett antal spännande veckor. Nu ska vi förbereda oss maximalt och känner oss verkligen inte slagna på förhand, menar Kjell-Åke Andersson.

En hint om att ÖIK faktiskt inte behöver vara någon slagpåse, trots tuffa motståndare, går utläsa av historien från 2012. Även då fick laget en tuff motståndare i Karlskrona från Blekinge. Där var Östersund bara en hårsmån från att gå vidare – fick stryk i sudden i tredje och avgörande matchen. Allt kan med andra ord hända i kval.

Lottningen inför ishockeyns play–off–två blev som följer:
Östersund–Kallinge/Ronneby
Tingsryd–Kiruna
Huddinge–Visby/Roma
Kristianstad–Hudiksvall
Lottningen inför play–off-tre:
Östersund/Ronneby–Sundsvall
Tingsryd/Kiruna–Nyköping
Huddinge/Visby–Vita Hästen
Kristianstad/Hudiksvall–Piteå

(Vinnarna i tredje omgången går till en kvalserie mot Allsvenskan där även Troja och Björklöven ansluter från Allsvenskan. Denna serie avgörs över tio omgångar).