Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häradsgården befinner sig redan i 2014

Vid midnatt firas att 2013 blir 2014. På Häradsgården i Lit är nyårsfirandet redan avklarat.

– Det här var fantastiskt, säger Ann-Mari Pihl, som bor på hemmet.

Häradsgården har haft sitt stora nyårsfirande i tre år. Firandet kom till efter initiativ från kulturgruppen på Häradsgården. Gruppen består av en medlem ur personalen från varje avdelning.

– Det här ger de boende livskvalitet. I stället för att bara sitta rakt upp och ner får de vara med om det här. Det är en dag när de blir extra ompysslade, säger Inger Gustafsson, kulturpedagog på Häradsgården.

I fredags var det dags igen. Anledningen till att firandet hålls nästan en vecka innan nyår är att fler ur personalen ska ha möjlighet att medverka. Nyårsfirandet på Häradsgården innehåller det mesta som brukar dyka upp på nyår, god mat, underhållning och givetvis även den klassiska dikten "Nyårsklockan", som Jan Malmsjö läser varje år vid det tv-sända nyårsfirandet på Skansen. På Häradsgården är det Inger Gustafsson som ringer ut det gamla året och ringer in det nya.

– Det här är ett drömjobb, jag brinner för det. Vi har bra chefer här som tycker att vi ska lägga tid på det här, säger Inger Gustafsson.

Ett 50-tal personer fanns med på årets nyårsfirande. En av dem var Ann-Mari Pihl, hon var imponerad av arrangemanget.

– Det var fantastiskt. Väldigt fint ordnat och fin musik, säger Ann-Mari Pihl.