Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här väcks död matbutik till liv

Längtan blev för påtaglig, nu öppnas matbutiken i Hackås igen.
Men den här gången finns det en till driven landsbygdsutvecklare med i affärerna.

I februari blev det för mycket. Efter arbetsdagar på 20 timmar höll Linda Klasson Färdvall och maken Magnus på att gå in i butiksväggen. De tog beslutet att lägga ner matbutiken Tempo i Hackås.

– Men så började vi att fundera, vad ska vi göra nu då? Vad vill vi göra, säger Linda Klasson Färdvall.

Efter många funderingar stod det klart, butiken skulle drivas vidare men på ett helt annat sätt. Paret kallade till möte om butiksnedläggningen och det var där och då som företagaren Eddie Backlund klev in.

– En butik är kärnan på en ort eller samhälle. Klart det måste finnas en butik. Så jag köpte lokalen som de behövde, säger han.

Eddie sköter fastigheten, det han är bra på, och Linda och Magnus sköter affären, det de är bra på. Det var kravet för att Eddie skulle köpa fastigheten.

Före Morsdag i maj ska butiken, som blir en Handlar´n, öppnas igen. Men innan dess är det en hel del ombyggnationer och installationer som ska göras för att få en mindre och mer ekonomisk butiksyta. Öppettiderna kommer också minska men butiken kommer att vara öppen sju dagar i veckan.

– Det här är ju vår livsstil, inte kan man sluta med en livsstil, säger Linda och Magnus ler.