Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här planeras 60 nya bostäder

/
  • Ett lokalt fastighetsbolag vill bygga tvåvåningshus i östra Odensala.

Lägenheter och småhus planeras ett stenkast från infarten till östra Odensala.

Annons

Det är Litsföretaget Brogården fastighets AB som ansökt om att få bygga nya bostäder nordost om infarten mot östra Odensala, mellan Idrottsvägen och Opevägen.

Kommunstyrelsen har redan sagt ja till förslaget till det markanvisningsavtal som tjänstemännen har skissat på vilket betyder att fastighetsbolaget kommer att få ensamrätt att ansöka om få ändra detaljplanen och att bygga.

Om allt går som det är tänkt kommer bygget i gång i början av nästa år och planen är småhus i två våningar med plats för sammantaget 60 lägenheter.

Tjänstemännen konstaterar att "De kommunala investeringarna bedöms som minimala då inga nya gator bedöms behöva byggas ut, kommunalt vatten- och avlopp finns i närområdet".

Dessutom noterades i beslutsunderlaget till politikerna att kommunens tillväxtplan har en målsättning att bevilja 330 nya bostäder ska byggas varje år.

"I översiktsplanen antogs en målsättning om att mycket av dessa bostäder ska skapas inom den befintliga staden genom förtätning av befintliga området. Det möjliggör ett bättre utnyttjande av kollektivtrafik, befintliga investeringar i gator, parker, skolor mm samt andra miljövinster på grund av ett mer centralt läge".

Annons