Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har Milko någon framtid?

Snart kommer nog inte Milkoland vara kvar för nästan alla bönder går över till Norrmejerier eller Arla för att få mera pengar för mjölken.

Det är redan 16 bönder i Ångermanland som har gått över till Norrmejerier. I Medelpad har säkert bönder gått över också. Nästan all lokal mjölk försvinner när bönderna lämnar Milko. Men EU är kanske på väg att ge bönderna mer pengar. Varför klagar ni bönder att ni får så lite i ersättning? Bönderna har alltid klagat i varje tidsepok. Varför är ni kvar som bönder? Bara Norrlandstödet i fjol gick på 318 miljoner och 263 miljoner betalas ut. Milkoland omfattar landskapen Jämtland, Härjedalen, Medelpad, Ångermanland, Hälsingland, Dalarna, Värmland, norra Västmanland och norra Dalsland. Snart har de inga bönder kvar i Milkoland och vad händer då med lokala mejeriet. Det bör bönderna tänka på. Vad ska få mjölken ifrån då?

Ej bonde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel