Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har försökt i fem år att få rätt data i Lokaldelen

/
  • ”Felet ställer ju till det ordentligt. Post kommer till fel ställe, och ingen hittar igen telefonnumret till mitt sommarhus. Det är inte kul vare sig för mig, min förra sambo eller hans nuvarande sambo”, säger Evy-Ann Mattsson.

Evy-Ann Mattsson och hennes före detta sambo gick skilda vägar för snart fem år sedan. Men fortfarande står de båda kvar tillsammans, i telefonkatalogen Lokaldelen, på den adress de tidigare bodde ihop på.

Annons

– Det är tur att vi fortfarande är vänner. Men det är inte så kul för vare sig mig, min förra sambo och hans nuvarande sambo att han och jag står kvar tillsammans på samma adress och telefonnummer, säger Evy-Ann Mattsson.

Redan första året efter separationen fick Lokaldelen med hennes nya adress och telefonnummer i katalogen. Men hon och före detta sambon stod dessutom tillsammans kvar på den gamla adressen.

Redan då kontaktade Evy-Ann Mattsson Lokaldelens kundtjänst och påtalade felet.

År två kvarstod felet i katalogen.

– Och dessutom hade de lagt till ett fel. De hade satt min förra sambo som innehavare av mitt fritidshus i Kärrnäset. Då hörde både jag och han av oss till Lokaldelen.

Ytterligare ett år går. Men felen i nyutgåvan av katalogen kvarstår.

– Nu är det år fyra och jag har nyss fått Lokaldelen för år 2009. Med spänning öppnade jag den... och det ser lika ut som förra året. Jag bor i Tullingsås på egen adress och telefon, och finns även med tillsammans med min förra sambo i Ulriksfors.

Förra sambon står dessutom kvar på telefonnumret som går till hennes sommarhus.

– Jag förstår inte att det ska vara så svårt för företaget att få till det rätt, säger Evy-Ann Mattsson.

Hon har skickat e-post och krävt rättelse, ursäkt och en riktig förklaring.

– Men jag har bara fått svaret att de noterat min information och ska uppdatera sina register. Men ingen förklaring och ingen ursäkt, säger hon.

Evy-Ann Mattsson driver också ett företag men hon har slutat annonsera i Lokaldelen efter allt krångel, som dessutom kvarstår efter så många år.

Mer läsning

Annons