Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här för Erik från Sveg in 1000 liter sprit i Sverige

Ikväll är det premiär för Erik Ekstrands nya program ”I lagens namn”. I det första avsnittet testar han att ta med sig 1 000 liter sprit genom tullen till Sverige.

Erik Ekstrand, ursprungligen från Sveg, är en av programledarna i TV3:s nya faktabaserade humorprogram ”I lagens namn”. Tillsammans med Hasse Brontén och Tove Norström testar han gränserna för vad som är lagligt och olagligt.

I det första avsnittet som sänds i TV3 ikväll klockan 21.00 undersöker de alkohollagen. Då passar Erik Ekstrand på att testa hur mycket sprit man egentligen får ta med sig in i Sverige från ett annat land.

Enligt lagen får man ta med hur mycket alkohol som helst, så länge det är för personligt bruk. För att kunna styrka detta köper han i avsnittet endast alkohol utan bäst före-datum för att kunna hävda att han köpt sprit som ska räcka livet ut.

Efter att ha visast upp en skåpbil fylld med sprit för tulltjänstemän och polis fick Erik åka vidare. 1 000 liter sprit fick följa med från Tyskland in i Sverige.

Till Aftonbladet berättar Erik att testet hela tiden var hans egna ansvar. Tv-produktionen hade inte kunnat hjälpa honom ur knipan om han hade åkt fast.

– Jag kan inte åka och köpa tusen liter sprit och låta tv-produktionen betala för det. Då är det ju inte personligt bruk. Då hade jag åkt på den smällen. Samtidigt hade jag blivit så vansinnig att det nästan hade varit värt det, det är ju en omöjlig lag att upprätthålla. Det är superluddigt, säger han till Nöjesbladet.

Läs mer:

Nu har bonden Per Sundin fått sina kärleksbrev – programledaren: ”Han blev så rörd”

Besviken Wassberg fick lämna ”Let's dance”

Beatrice Ask: "När man bakar så blir alla glada"