Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här finns jobben i länet

Är du utan jobb eller söker ett nytt? LT har listan på yrken där du har störst chans att få napp.

Annons

Företagarna i länet är avvaktande vad gäller arbetsmarknadens utveckling de kommande åren. Det konstaterar Arbetsförmedling som precis offentliggjort resultatet av intervjuer med 335 arbetsställen i länet som genomförts under våren.

"Nästan en fjärdedel av länets företag anger att de inte kan öka produktionen ytterligare utan att anställa. Jämfört med övriga län ligger Jämtlands län i toppen bland de som anger högt kapacitetsutnyttjande", skriver Arbetsförmedlingen i rapporten.

– Detta innebär att många företag i länet omedelbart behöver rekrytera nya medarbetare om efterfrågan på deras varor och tjänster går upp, säger arbetsmarknadsanalytikern Maria Salomonsson.

Och är du utan jobb eller söker ett annat arbete finns det några yrkesgrupper som sticker ut.

Här är yrkena där efterfrågan bedöms som stor i länet:

Läkare, kockar, förskollärare, sjuksköterskor och lastbilsmekaniker.

Chansen är dock mindre om du söker de här jobben:

Barnskötare, frisörer, elevassistenter, vårdbiträden och försäljare.

– I de flesta branscher och yrken blir kravet på körkort allt viktigare och är nu ett av de mest förekommande kraven hos arbetsgivare. För ungdomar är ofta slutbetyg från gymnasiet helt avgörande, säger Maria Salomonsson.