Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här får alla sitt lystmäte

/
 • På framsidan av The Franklin Institut kan besökarna beskåda den flygande båten BB-1 Pioneer, vars ram konstruerades helt i rostfritt stål av företaget Budd Company och som flögs första gången 1931, men eftersom rostfritt stål inte ansågs vid den tidpunkten vara så praktiskt, byggdes det bara ett exemplar av detta flygplan.                Foto: Seved Johansson

The Franklin Institute är ett museum i Philadelphia och ett av de främsta vad det gäller naturvetenskaplig utbildning och utveckling i USA.

Annons

Att kliva in här är en dröm för alla som är tekniskt intresserade, oavsett vilken ålder.

Museet består av tre delar, The Science Center, The Franklin Center och Centrum för innovation inom vetenskapligt lärande.

Här ska besökarna inspireras till förståelse av och få intresse för naturvetenskapligt och tekniskt lärande. På baksidan av The Franklin Institut finns Science park, som är en permanent utställning där barnen kan lära sig om vetenskap genom att pröva olika konstruktioner eller roa sig med till exempel mini-perioskop eller testa kurragömma tunnlar och på framsidan av museet kan besökarna studera BB-1 Pioneer, en experimentell flygande båt.

Under flera år har många kända vetenskapsmän visat banbrytande ny teknik vid The Franklin Institut, ett institut som grundades för att hedra Benjamin Franklin, vetenskapsmanen som uppfann åskledaren och blev världsberömd.

Annons