Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här byggs Östersunds vägar om i sommar

Östersunds kommun satsar 34,1 miljoner på väg- och gatuarbeten under sommaren. Det kommer att leda till ett intensivt byggande i och i närheten av Östersund samt en del trafikstörningar.

Annons

Syftet är att förbättra vägar och gator, och därmed också trafiksäkerheten, men under sommaren leder arbetet till vissa trafikproblem.

Kommunen bygger:

Frösöbron .

Renovering av brobanan inleds och södra halvan av bron byggs om 2010. Norra halvan av bron byggs om 2011. Arbetet kommer förmodligen börja i maj och NCC har fått uppdraget. Ombyggnaden innebär dubbelriktad trafik på norra brohalvan. Trafik på Vallaleden och från Vallsundsbron i riktning mot Östersund leds via Frösövägen.

Kostnad: 14 miljoner kronor.

Stuguvägen/Krondikesvägen.

Cirkulationsplats. Trafiken leds om till andra gator från början av maj till slutet av juli då arbetet pågår.

– Som det ser ut i Fyrvallakorsningen i dag blir det stopp. Med en cirkulationsplats får trafiken ett helt annat flyt, säger Lena Sonning på Samhällsbyggnad trafik och park.

Kostnad: 7,9 miljoner kronor.

Hagvägen/Chaufförvägen.

Cirkulationsplats. Byggtid från början av augusti till slutet av oktober. Trafiken leds om till andra gator under tiden.

– Framförallt yrkestrafiken upplever att det skulle bli bättre med en cirkulationsplats. Den utökade handeln i Lillänge har ökat trafiktrycket, säger Lena Sonning.

Kostnad: 4,8 miljoner.

Thörnstensgränd, mellan Prästgatan och Kyrkgatan.

Ombyggnad med plattor och gatsten, likadant som mellan Storgatan och Prästgatan byggs på hösten.

– Börjar efter sommaren för att inte störa turismen, säger Lena Sonning.

Kostnad: En miljon kronor.

Mariavägen, mellan Krondikesvägen och Tegelbruksvägen.

Med start i maj sker ombyggnad av gatan och plantering av ny trädallé. Kostnad: 2,7 miljoner kronor.

Konvaljevägen.

Ombyggnad av gatan från augusti till september.

– Hela vägbanan byts ut då den är knölig och dålig. Framförallt för busstrafiken är vägbanan ett problem, säger Lena Sonning.

Kostnad: Tre miljoner kronor.

Opevägen .

Ombyggnad av gång- och cykelväg vid Ope skola. Byggtid juli till augusti. Kostnad: 700 000 kronor och Trafikverket är medfinansiär.

Trafikverket (före detta Vägverket) bygger:

E14, förbi Östersund.

Beläggningsarbeten. Arbete utförs främst nattetid. Vid behov leds om trafiken via Östersund, Torvalla, Ope.

Jämtkraft bygger:

Opevägen.

Fjärrvärmeledning från Östra Odensala till Brunflo. Byggtid från början av maj till slutet av oktober. Signalreglering kommer tillämpas på vissa sträckor.