Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här byggs Östersunds vägar om i sommar

Östersunds kommun satsar 34,1 miljoner på väg- och gatuarbeten under sommaren. Det kommer att leda till ett intensivt byggande i och i närheten av Östersund samt en del trafikstörningar.

Syftet är att förbättra vägar och gator, och därmed också trafiksäkerheten, men under sommaren leder arbetet till vissa trafikproblem.

Kommunen bygger:

Frösöbron .

Renovering av brobanan inleds och södra halvan av bron byggs om 2010. Norra halvan av bron byggs om 2011. Arbetet kommer förmodligen börja i maj och NCC har fått uppdraget. Ombyggnaden innebär dubbelriktad trafik på norra brohalvan. Trafik på Vallaleden och från Vallsundsbron i riktning mot Östersund leds via Frösövägen.

Kostnad: 14 miljoner kronor.

Stuguvägen/Krondikesvägen.

Cirkulationsplats. Trafiken leds om till andra gator från början av maj till slutet av juli då arbetet pågår.

– Som det ser ut i Fyrvallakorsningen i dag blir det stopp. Med en cirkulationsplats får trafiken ett helt annat flyt, säger Lena Sonning på Samhällsbyggnad trafik och park.

Kostnad: 7,9 miljoner kronor.

Hagvägen/Chaufförvägen.

Cirkulationsplats. Byggtid från början av augusti till slutet av oktober. Trafiken leds om till andra gator under tiden.

– Framförallt yrkestrafiken upplever att det skulle bli bättre med en cirkulationsplats. Den utökade handeln i Lillänge har ökat trafiktrycket, säger Lena Sonning.

Kostnad: 4,8 miljoner.

Thörnstensgränd, mellan Prästgatan och Kyrkgatan.

Ombyggnad med plattor och gatsten, likadant som mellan Storgatan och Prästgatan byggs på hösten.

– Börjar efter sommaren för att inte störa turismen, säger Lena Sonning.

Kostnad: En miljon kronor.

Mariavägen, mellan Krondikesvägen och Tegelbruksvägen.

Med start i maj sker ombyggnad av gatan och plantering av ny trädallé. Kostnad: 2,7 miljoner kronor.

Konvaljevägen.

Ombyggnad av gatan från augusti till september.

– Hela vägbanan byts ut då den är knölig och dålig. Framförallt för busstrafiken är vägbanan ett problem, säger Lena Sonning.

Kostnad: Tre miljoner kronor.

Opevägen .

Ombyggnad av gång- och cykelväg vid Ope skola. Byggtid juli till augusti. Kostnad: 700 000 kronor och Trafikverket är medfinansiär.

Trafikverket (före detta Vägverket) bygger:

E14, förbi Östersund.

Beläggningsarbeten. Arbete utförs främst nattetid. Vid behov leds om trafiken via Östersund, Torvalla, Ope.

Jämtkraft bygger:

Opevägen.

Fjärrvärmeledning från Östra Odensala till Brunflo. Byggtid från början av maj till slutet av oktober. Signalreglering kommer tillämpas på vissa sträckor.